Rendelő

Pumukli Állatorvosi Rendelő - +36 (1) 420-9702 - Csepel, Szent István út 213.

A Pumukli Rendelő a jelenlegi helyén 2000 óta működik. Az épület korábban cukrászdaként üzemelt, de amikor megvásároltuk, már évek óta zárva volt. Az átépítés első lépcsője ekkor zajlott, aztán 2007-re ismét kinőttük a helyet és újra bővíteni kellett.

Most már két kezelő helyiségben dolgozhatunk.

Állatkórtermünkben több kutyát és macskát el tudunk helyezni, amennyiben a kezelés gyakorisága úgy kívánja.

Kezdettől fogva törekedtünk a legjobb felszereltségre diagnosztikai és sebészeti műszerek terén egyaránt. Rendelkezünk többek között röntgen- és ultrahang géppel, ultrahangos fogkő-eltávolítóval, csontsebészeti berendezésekkel, korszerű sterilizálókkal, mikroszkóppal, altatógéppel.

Várakozás közben lehetőség van az állatok tömegének mérésére, a váróban kihelyezett mérleg segítségével.

A vizsgálatokat és a műtéteket előre kidolgozott protokollok szerint végezzük. Az elvégzett beavatkozásokat és felvett paramétereket kezelőlapon rögzítjük, melyről másolatot adunk. Rendelőnkben kiváló minőségű Virbac és Trovet; normál- és gyógytápok is kaphatók.

A műtétek során a betegek életműködéseit őrzőmonitorral ellenőrizzük. Minden műtétet képzett asszisztenciával végzünk. Belső varratnak kizárólag kiváló minőségű felszívódó fonalat használunk. Folyadékpótlást vénás úton minden esetben biztosítunk, így kivédhető az altatás közben bekövetkező vérnyomás csökkenés káros hatása. Műtét alatt betegeink hőmérsékletét is stabilizáljuk.

Altatási protokolljaink nem járnak hányingerrel, így nem szükséges a műtét előtt az állatokat hosszasan koplaltatni, valamint ébredés után rövid időn belül megetethetők.

Fájdalomcsillapítást minden esetben alkalmazunk a fájdalom várható mértékéhez igazodva.